Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Over dammenRegnet øste ned da juryleder Tone Bente og jurymedlem Asgeir reiste til Austrheim for å dele ut årets pris i kategorien Åpen Klasse. Det hindret ikke rekordoppmøte fra både skole, næringsliv og kommune.

Åpen Klasse er den vanskeligste kategorien å vurdere fordi det inneholder alt fra møbler, trebåter og brygger, til kompostbinger, utedoer og plantekasser. Vi har til og med hatt med en berg-og-dalbane!

Den spesielle brua hadde også HMS ivaretatt med gjerde og tau. Dette er slikt som jurymedlem og leder i Byggmesterforbundet legger merke til, mens andre i juryen mest ser etter inspirasjonsfaktor.
BroenSøknaden fra Austrheim videregående skole i samarbeid med entrepenør og eier av Kystlandsbyen AS, Bjørn Rune Markhus, Nordhordland Næringshage og kommunen skilte seg ut i at det ikke bare er svært avansert bruk av tre, men også mye symbolikk og samarbeid. Hele rammen rundt bruprosjektet gjorde at juryen i år valgte å gi prisen til miniatyrbroen. AlleOgså ordføreren Per Lerøy tok seg tid til å være med på premiesermonien. Han fortalte at han ser brua fra kontoret sitt, og at det nesten ikke er en dag uten folk på brua, og at biler stopper og tar bilde.

I ekte vestlandsvær var det best å komme seg innendørs og det ble en fin samling i kommunens nye næringshage.ByggerneBroen gjenspeiler både kommunevåpenet i Austrheim, og den brobyggingen de her har fått til mellom skole og arbeidsliv.

Elevene som hadde vært med på byggingen fortalte at det hadde vært mye jobb og veldig lærerikt. At disse elevene er blitt inspirert til å jobbe videre med tre og konstruksjon virker ganske sikkert, og ikke mange har en bro på CVen etter endt videregående.KakeByggfaglærerene Tore Reigstad og Roy Asle Tungland smilte da de fortalte at de allerede hadde «svidd opp» en del av prisen.Auditorium Da byggfagklassen fikk i oppdrag å lage serveringsbrett i tre som linjen for «Restaurant og matfag» skulle benytte under arrangementet «Ein smak av Austrheim» ville de vise hvor trebrettene kom fra. De handlekraftige lærerne bestilte da et svijern for å «brumerke» alt som Bygg og anlegg produserer.BrologoOrdfører Per viste oss det tøffe og praktiske brettet og fortalte at de også fremover ville satse mer på samarbeid mellom skole og næringsliv.OrdfoererVi håper på mange spennende søknader i år – og selv om det i år var et stort og spesielt prosjekt som vant prisen kan det gjerne være noe annet og helt enkelt som vinner 10.000 kroner neste år!

Les mer om Inspirasjonsprisen

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format