Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


SjekkDet imponerende far/datter-samarbeidet i Dalsvegen 76 gav igjen premie og heder og ære fra Inspirasjonsprisjuryen.

Mie Louise Askeland Døsen og pappa Torjus Egge Døsens fargerike og lekehytte er noe av det mest kreative og spennende fagjuryen har sett i Inspirasjonsprisen, og tidligere i sommer kunne den stolte 10-åringen invitere venninner og klassekamerater til seiersfest i lekehuset.Alle samletÅrets vinner er utvilsomt et byggverk man blir glad og nysgjerrig av – akkurat slik prosjektet Torjus i fjor vant Åpen Klasse med også var. 

Du kan lese mer om det her


Hytta er et far/datter prosjekt
,  og begge parter hadde mange ideer og krav å ta hensyn , og det var morsomt for juryleder og Asgeir å se hvordan hytta ble brukt.ZiplineZiplinen fikk ikke mange pausene og det var et under at ikke flere enn en av vennene til Mie falt i bekken i den aktive leken. Vaieren var (heldigvis) ikke sterk nok for voksne, så verken Asgeir eller juryleder Tone Bente fikk prøve den. Men en tur i 2. etasje for å skremme forbipasserende syntes Asgeir og mellomste barn Døsen var like morsomt.TigerAt barna i Os også er gode klatrere skjønte vi fort da Mies lillebror Lars «løp» opp trestigen for å hive seg ut i zipline-huska i en forrykende fart.Klatre

Torjus er første dobbeltvinner i Inspirasjonsprisen. Med sitt like fargerike og kreative løkkuppel-bygg vant han prisen i Åpen klasse i fjor, og også da fikk han hjelp av sin datter Mie.

Først og fremst falt juryen for designet og den fargeglade veggen. I tillegg har denne hytta så mye mer å by på både inni og utenfor. TrappHer er det både lesekrok og mulighet for å sveive opp vegger, og begge etasjer er bygget med tanke på lek og røff bruk.Sofa SveivTerrassen og materialvalgene ellers viser at her er det rom for lek og aktivitet. Med impregnerte terrassebord gjør det ingenting at skitt og søle fra bekken og terrassen fungerte øyeblikket etter like godt som «frisørsalong» da Mie og venninnene fikk frie tøyler med sveisen til en av kameratene.Terrasse

Pappa Torjus gav også kona mye av æren for at de igjen vant. Hun synes naturlig nok at det blir mye rot og går med mye tid til de kreative byggeriene, men det var hun som tok bilder underveis slik at de igjen kunne søke. Mie er et snekkertalent og det er jo gøy at det nå er hun som er hovedpersonen, synes den aktive familien.

På bildet under er Mie ( i blomstrete genser) sammen med Asgeir og vennene hennes.Gjengen
Kanskje går Mie inn i firmaet til Torjus om noen år? Til daglig er Torjus byggmester, så at hun har den beste læremester er det liten tvil om.

Se flere bilder og les mer om prosjektet her

Det å besøke vinnerprosjektene i Inspirasjonsprisen er alltid like hyggelig og når sjekk på 10.000 kroner, T-skjorter, en (trehytte)palme, blomst og plakett var delt ut var det tid for boller og brus.

Har du bygge for eller med barn håper vi at du søker Barnas Trepris!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format