Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


OLDEFAR I KIOSKEN_1000Arne ønsket å lage et minihus med kiosk og detaljer i riktig størrelse til barnebarna sine. Det har han gjort på en så imponerende måte at det ble seier i Barnas Trepris i år.
Riktignok valgte juryen i år å dele førsteplassen mellom to imponerende byggerier, som begge var så detaljrike, forseggjorte og ulike at ingen av jurymedlemmene klarte måle de to opp mot hverandre.

Juryen ble nesten stumme av beundring når de evaluerte dette prosjektet. Her er det håndtverk av ypperste klasse, proposjonene perfekte og det lille bygget har så mange fine detaljer at det er vanskelig å trekke frem kun noen få. Flere av jurymedlemmene fikk sterke Astrid Lindgren assosiasjoner og det er rett å slett en så flott og omfattende søknad at vi har delt innlegget i to. Her kan du lese om lekekiosken utvendig.

Vil du bli med inn? Da kan du finne link nederst i innlegget eller ta snarveien her.
FASADE _1000Lekehuset er malt utvendig i fargen Herregårdsgult og har hvite vindskibord, vinduer, dør og lemmer. Over kioskluka er kiosknavnet «Waldemars kiosk» en fin kombinasjon av håndmalt og utfrest i aluminium. Bokstavene er montert med pigger for å få avstand til veggen og den flotte dybdeeffekten.
TORPET_1000Veggene er bindingsverksveggger som er trukket med vindsperre og kledd med ferdiggrunnet rektangulær kledning. Rafter/overligger splittet han ned fra kledningsbord og konturfreste i begge sider, slik at de fikk riktig format til et lite hus.
PLATTING _1000Selve hytta er laget med en sokkel/»mur» i impregnerte materialer. Først ble det gravd i grunn og støpt såler. Etterpå laget han en platting i impregnert k-virke og terrassebord. Plattingen har fått trapper i forkant og er konturskåret mot fjell i bakkant.  
TAKSTOLER_1000.Det er virkelig solid håndverk fra A til Å i dette prosjektet. Bildet over viser Arnes hjemmelagede takstoler. 
GAMMEL DØR_1000Arne Nybo kappet ned en gammel dør på høyden og inn på bredden. Gammel maling ble fjernet, før døren ble slipt og malt opp på nytt.

Snekkerkyndige Arne laget ny karm som passet til nye dørmål, og festet døren med gammeldagse hengsler. 
DØRDETALJ_1000Glass med dekor er satt inn i døren, som ellers er pusset og malt hvit.
VINDUER 2_1000Vinduene har han laget av uhøvlede materialer som er splittet, høvlet, frest og kappet til for å ende opp som gammeldagse vinduer med to fag.
VINDUER 3_1000Vindusrammene er festet til karmen med gammeldagse hengsler og hasper. Det er kappet til og satt inn gamle glass med kittfals i vinduene.

Utvendig er vinduene er omkranset av belistning som er laget i format for å passe både hus og vinduer.
FASADE 1 _1000Der det ikke er trapper er det laget hvitmalt stakittgjerde i miniformat. Utstikkene på takstolene er konturskåret for å passe til bygningsstilen og gulv, vegger og tak er isolert. 
KIOSK 1_1000Det må være en drøm å drive butikk og servere is fra denne sjarmerende kiosken!

Vi du se inn i denne flotte lekekiosken?

Se innlegg av Waldemars kiosk innvendig her.


Vi gleder oss stort til å besøke Arne Nybo og ta en titt på denne imponerende hytta!
I år kåret juryen 2 vinnere og 2 andreplasser i katagorien Barnas Trepris ettersom spennvidden og kvaliteten på både søknader og prosjekt var så høy.
Du finner linker til de andre prosjektene som blir premiert i år nederst i blogginnlegget.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format