Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Gutta_1000Fagjuryen lot seg både sjarmere og imponere av byggegleden og innsatsen til denne guttegjengen fra Vik i Sogn.
De syntes også at foreldre fortjente ros for å dele tomten, og synes det er en herlig kontrast mellom de to hyttene!

2.plass og ekstrapremie

Aldri har det vært så mange spennende prosjekter i kategorien Barnas Trepris og juryen endte med å tildele dette prosjektet 2.plass i Barnas Trepris.
Vi ønsker i år å premiere de to prosjektene som havner på delt sølvplass, og siden disse barna ser ut til å ha både hammer og sag blir det gavekort på 1000 kroner hos deres byggevarehandel, XL-BYGG Røyrvik Bygg og Betong så de kan velge seg ut noe de trenger.Fasaden_1000I Barnas Trepris er det flest prosjekter der foreldre og besteforeldre bygger noe for barna. Ofte er barna litt med å hjelper, men både byggesjefen er likevel en voksen. I dette prosjektet er det barna som har vært arkitekt, byggherre og entrepenør. Pappa, John Ronny Hove har sendt inn søknaden og det er to av hans barn som sammen med kamerater har fått opp hytta på Vikafjellet.

Utgangspunktet var at familien skulle rehabilitere ei hytte fra 50-tallet som lå på Vikafjellet. I den sammenhengen ble det mange dager å tilbringe på fjellet. Materialene som ble revet fra gamlehytta ville ungene bruke til å bygge seg ei borg.Jobb_1000Vinter_1000Arbeidet til ungene steg frem etterhvert som mer materialer ble tilgjengelig. Foreldrene greide ikke alltid å rive fort nok, så gutta rundt til naboer for å høre om de hadde materiale til overs.Far, John Ronny måtte også passe godt på de materialene de trengte til hovedhytta, og sørge for at det var nok spiker:)
Flere nabounger hjalp til og alle var fult opptatt og jobbet godt sammen. Litt ombygging og noen forandringer underveis ble det.
Bygge1_1000Takstolper_1000Det var lite med tegninger av prosjektet og da borg ble til hytte fant gutta fort egne løsninger på hvordan «sikre» bæring av taket.
Vater_1000Det er nok ikke alle vegger i denne hytta som er i vater, men denne veggen er ikke langt fra perfekt !

Sluttresultatet er ei hytte på 16-20 m2. Den skulle det overnattes i! Med madrasser og soveposer til 4 flyttet barna inn. Overnattinga gikk fint, selv om det visst var litt trekk gjennom den ene veggen.
I et slikt prosjekt er det masse byggeglede og disse barna har helt sikkert både kost seg underveis og lært mye. De har samarbeidet og jobbet på prosjektet i alle årstider. Sjansen er nok stor for at denne hytta har relativt kort levetid og at det er byggeprosessen som er målet. Fagjuryen vil derfor kåre prosjektet til delt sølvplass, og håpe at det motiverer guttene til å fortsette å bygge og jobbe med tre fremover.

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer. Senere i sommer vil det selvfølgelig komme innlegg om flere av de inspirerende prosjektene i Barnas Trepris.


Har du bygget noe for eller med barn?

Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format