Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Bak_1000Ingrunn Else og Hans Petter Minsaas har bygget et orginalt og flott hagehus i tre i Verdal.
Utgangspunktet var en 100 år gammel eplehage som de ønsket å tilpasse til familiens behov. Ett av ønskene var et hagehus som skulle fungere til eget bruk, og til større sosiale samlinger. Idyll_1000Familien Minsaas engasjerte en hagedesigner, og ideen om steinlagte sirkler ble utgangspunktet for hagehusets form. Gutta_1000Bygget ble planlagt over en kaffekopp, materialene ble kjøpt inn, og far og sønner reiste bygget i løpet av et par sommeruker. Det er mer krevende å bygge i organiske former, men treverk er ganske så formbart og med hjelp av tvinger og støtter fikk karene i huset buen på plass.

Ingunn og Hans Petter ønsket et lunt og naturlig preg på hagehuset, og valgte derfor å behandle treverket med jernvitrol. Detaljer_1000Rundt hele bygget har de plantet slyngplanter, og målet er at hagehuset om noen år delvis dekkes av vakre, duftende vekster.
Et frittstående ildsted skal etterhvert bygges i sirkelen, også ildstedet skal være sirkelformet. Til sommeren planlegger de også å bygge en hagedam helt inn til sirkelen.Front_1000Det gjennomførte bygget er åpent og tilgjengelig til resten av hagen, samtidig som at man sitter lunt og skjermet mot vær og vind. Hvem ville ikke likt å tilbringe en sommerkveld her! Inspirasjonsprisjuryen var i alle fall enstemmige i at treverket og den sirkulære formen skaper en særdeles lun og trivelig ramme.Kveld_1000Barnebarna koser seg gjerne i dukkehuset, mens voksne tar en kopp kaffe eller nyter kveldstimene i det idylliske hagehuset.Retro_1000Materialene til hagestuen er handlet hos Coop som er en av de få byggevarekjedene som vi ikke leverer til – derfor er dette flotte prosjektet i Åpen Klasse og ikke blant kandidatene som kjempet om Uteromsprisen. I Åpen klasse er kriteriene, nettopp åpne, og ofte er det mye gjenbrukt treverk eller prosjekter som, likt denne hagestuen, faller utenfor kriteriene med hensyn til hvor materialene er handlet. Du kan lese alle kriteriene her.

Dette var den siste superfinalisten i Åpen Klasse. På fredag offentligggjør vi hvem som vinner 10.000 kroner, heder og ære:)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format