Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


FremsideNi flotte og svært ulike finalister ble til «topp tre finalister» og juryen har igjen vært samlet for å kåre vinneren i kategori Eksteriør. 

Om man ikke finleser historien og søknadene, og studerer bildene nøye, kan finalistene se litt like ut da alle har sitt utspring i et tradisjonshus. Det som er spennende, og som har vært utslagsgivende for at juryen valgte nettopp disse tre prosjektene, er tilnærming til resultat. Alle har grunnleggende god bruk av tre, og resultatene vil kunne være til inspirasjon for andre.

Her er juryens konklusjon:

Vinner av Eksteriørprisen

Familien Andøl fra Vollen utenfor Oslo har snart brukt 20 år på å restaurere og bygge sitt drømmehjem, og etter lang diskusjon rundt jurybordet var det en samlet jury som kåret det gjennomtenkte eksteriøret til årets vinner av 50.000 kroner. FasadeFinalist «Vollen» viser en spennende reise fra et slitent forsamlingshus til en livsløpsbolig med solide kvaliteter. Juryen likte godt tanken på at det er mange slike forlatte forsamlingshus i vårt land som kan få nytt liv når de rette menneskene og de rette grepene blir gjort. Årets vinner er et slikt eksempel. Finalisten har gjennom flere år blitt kjent med husets kvaliteter og tatt dem frem steg for steg og rom for rom.

Vinnerprosjektet viser helhetlig og gjennomtenkt bruk av materialer som kler og underbygger husets dimensjoner og stil. Vi gleder oss til å besøke vinneren med premien og dele flere bilder og historier om dette flotte huset.

Du kan se tidligere innlegg her.

Andre plass

Dag Trygve Enden og Cathrine Hothedal på Kaupang sitt spennende og kontrastfulle eksteriør ble av fagjuryen valgt som nr.2.Sort og hvittFinalist «Kaupang» er et meget spennende prosjekt og flere i juryen hadde dette som sin favoritt. Mange tradisjonshus er for små for dagens krav til boareal, og mange har behov for å bygge på huset sitt. Finalisten har, i samarbeid med arkitekt, fått til en veldig spennende kombinasjon av tradisjonshus og et nytt moderne tilbygg. Juryen mener fusjon mellom stilarter kan være svært krevende, men at det i dette prosjektet er løst på en kreativ og helhetlig måte. Resultatet er rett og slett det beste fra to verdener.

Vi vet at denne boligen også har et vakkert interiør med utstrakt bruk av eik på både veggflater og gulv, og senere i sommer håper vi også å besøke dette spennende prosjektet og gi en munter tre-Hoptimist i trøstepremie.

Du kan lese mer og se flere bilder her.

Tredje plass

Tollbodgaten 6 sameie v/Sverre Andersen fikk årets 3. plass med restaureringsjobben som løfter ikke bare bygningen men hele bybildet i Stavern.Ny fasade mot kryssFinalist «Stavern» viser en restaureringsjobb av klasse. Her er det ikke tatt noen raskere, rimeligere eller personlige løsninger som vi ofte kan se ved såpass omfattende restaureringer. Huset har fått beholde alle sine detaljer og originale løsninger og gammel håndverkskunst har blitt tatt vare på.
Les mer om prosjektet her.

I årets Inspirasjonspris var det mange sterke kandidater i spesielt kategorien for Eksteriør og det er aldri lett å kun kåre en vinner blant så mange ulike hus, med ulikt utgangspunkt og ulik historie.

Har du bygget nytt, bygget på eller bygget om ditt hus med tre så håper vi du søker Inspirasjonsprisen!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format