Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


3D modell_1000En detaljrik skisse/ 3D-modell var starten på forvandlingen som skulle skje i hagen til familien Ringeling fra Os utenfor Bergen.

Inspirasjonsprisjuryen lot seg ikke bare imponere av størrelse, innholdsmengde og godt håndtverk i dette prosjektet. Vel så viktig grunn for seier i Barnas Trepris var prosessen frem til det kreative og spennende resultatet. Vi har delt innlegget i 3 deler. Du finner linker videre nederst.

Familien har 4 barn, født i 2004 og -06 og to yngre søsken født i 2012 og 2014. Aldersforskjellen til tross – målet var å bygge noe nytt som passet for alle.
Hagen før - planleggingsbilde_1000Våren 2016 bestemte Mark sin kone Lene at noe måtte skje med klatrestativet i hagen. Det var en klassisk, enkel konstruksjon av 3 A-rammer med 2 husker og en rusjebane, bygget av rester fra de bygde garasje. Den var slitt og etter hvert ustabil. Mark var lett å få overbevist!
De ble fort enige om at de skulle lage det selv.

Så bar det på tur for å finne inspirasjon. Turen gikk til Dyreparken i Kristiansand – og det var ikke dyrene som ble studert mest…Den sorte damen fra kaptein sabeltann_1000De fleste barn har vel drømt om å være kaptein på ei sjørøverskute.
tårnet i Kardemommeby- _1000Tobias sitt runde tårn i Kardemommeby var viktig inspirasjonskilde til trappen de etterhvert skulle bygge.
planlegging_1000De samlet bilder fra diverse lekeplasser vi fant på nett. Mark laget en tegning av hagen i riktig målestokk og i mai 2016 satt alle 6 familiemedlemmer rund spisebordet og tegnet i vei. Hver av barne fikk velge en ting/ leke de ville prioritere. De viktigste ønskene var enskinnebane, borg, skute og de eldste ønsket seg stor huske og et
soverom.flere toemmer _1000Hele familien på traktortur for å hente tømmer.
Gratis rundtømmer fikk de lov til å hente fra skogen til en venn fra Bødalen ved Hatvik. Familiens traktor var til stor hjelp.

Barna har fått skru og snekre sammen med pappa, Mark. Terrassebord er et fint sted å begynne for små snekkerspirer.
Skru_1000Tårnet var den største utfordringen. Den er bygget rund en tømmerstokk. Barken ble fjernet så seint som mulig, slik at det ikke skulle komme for mange sprekker.
fundament til tårn og _1000Solide materialer i vindeltrappa.
trappebyggerne_1000En av de yngste trappekonstruktørene vi har sett:)
trapp- vanligvis med verneutstyr _1000Motorsagpresisjon etter at stålarbeidet til enskinnebanen er utført.
resiverk_1000Det holder ikke med en stige når mange tømmerstokker skal monteres.
tårnplattform-ring2_1000Tårnet tar form.
tårnspiss i 2x2tomms_1000tårnplattform med trapp_1000På bildet under ser du det ferdige prosjektet. Vil du se flere bilder og lese mer om hvordan Mark og familien har bygget dette så har vi samlet det i to blogginnlegg:

Les mer om byggeprosessen

Se det ferdige prosjektet her

02-Skute og borg _1000I år valgte juryen å dele førsteplassen mellom to imponerende byggerier, som begge var så detaljrike, forseggjorte og ulike at ingen av jurymedlemmene klarte måle de to opp mot hverandre.

Her kan du lese om lekekiosken som kom på delt førsteplass med familien Ringeling.

Kåring av Barnas Trepris

Det er ikke lett å være jury når spennvidden både er stor i omfang på prosjektene, og i hvem som gjennomfører det.

Det er kun fagjuryen som bedømmer denne kategorien, men vi deler alltid inspirerende prosjekter i sosiale medier.
Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer. Senere i sommer vil det selvfølgelig komme innlegg om flere av de inspirerende prosjektene i Barnas Trepris.


Har du bygget noe for eller med barn?

Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format