Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Her er de tre av 10 finalister i kategorien Åpen Klasse. Alle prosjektene vi har samlet her har bygget flotte møbler i nytt og gjenbrukt tre.


Finalister gruppe 1: Møbler i tre


Rustikk og flott seng

Finalist: Marine Hagen

Martine ville skape et rustikt soverom med innslag av treverk, steinfliser, kalkmaling, naturlige elementer og myke tekstiler. De tegnet en skisse og satte i gang med oppussingsprosjektet. Soverom_1000Sengen er laget av nytt materiale, som de høvlet og skrapte opp, og beiset gråbrun etterpå. De bygde en ramme av treverk, som skulle etterligne bjelker/dragere/stolper. Så snekret de en sengegavl av treverk som ble beiset i samme farge.  Sengegavl_1000Materialene er en blanding av drivved funnet i fjæra og nytt tremateriale kjøpt hos byggevareforretning. Fra før var det furupanel i taket. Dette ble malt hvitt, og er en fin kombinasjon til de mer røffe beisede elementene.

Fagjuryen synes sengen løfter dette soverommet slik paret har ønsket. Rommet fremstår lunt og stemningsfullt, og sengen gjør rommet unikt. Seng_1000

Vil du se hente mer inspirasjon til en rustikk stil kan du lese mer om beiset og strukturbørstet panel her.


Gammelt naust ble vakkert spisebord

Finalist: Susan Gangstad

Dette fine bordet er laget av materialene fra et gammelt naust som stod på familiegården til Susan Gangstad.
Bordet er bygget slik at selv om hver fjøl bare er et par cm tykke, ser bordplaten ut som den er 10 cm tykk. Kraftig Sterk guttDa Susan hørte naustet var blitt revet, dro hele familien for å leite etter noen brukbare fjøler i haugen av det mange ville kalt søppel. Alle mann i arbeid, alle var skeptiske og spesielt bestemoren, som ikke helt kunne forstå at dette ødelagte naustet skulle bli til et bord! (Treverket er fra 1845)

Men, Susan lovet bestemor at når hun ble 90 år samme høst, skulle hun få spise middag på naustet sitt.Sanke materialer DrivvedFørst ble materialene tørket i garasjen i et par måneder.
I mellomtiden tegnet og planla Susan bordet og presenterte planene sine for en dyktig møbelsnekker. Han tok på seg jobben, og drømmebordet ble en realitet. BordDe hadde akkurat nok materialer til et 3 m langt bord. Platen er behandlet med matt hard lakk og beina er bøyd stål. Tett paa

Fagjuryen syntes dette ulike bordet viser flott håndtverk med fine detaljer i måten treverket er rammet inn i ulike retninger. Ytterkanten som gir «illusjonen» om at bordet er så kraftig er et flott grep. I tillegg er det en fin historie, og slike møbler gir mye glede.


Forvandlet potetkjeller til vinkjeller og videre til «Man (and father) Cave»

Finalist: Bernard Radojkic

En typisk potetkjeller er forvandlet til en rustikk, mediteransk bar i dette prosjektet. Alt begynte med en idé om en liten hylle, men ideen utviklet seg til et tre måneders langt prosjekt. Her har Bernhard virkelig har vist faren sin, at selv om det var 13 år siden han sist rørte en hammer på sløyden, så er det liten tvil om at han kan snekre. Her har det ene ført til det andre:)
«Man Caven» er et sted å koble av både alene og med familie og venner. Her er det både serveringsmuligheter og sjakk og dart spill. Vinhylle_1000Vinhyllen utviklet seg fort. Fra en liten hylle gikk den plutselig opp til taket, for så bli en hjørnehylle. Da hele hyllen sto ferdig, syntes Bernhard at det måtte være et bord i samme stil…og til bordet passet krakker til, selvfølgelig. Nye ideer dukket stadig opp…Bord_1000Både vinhylle og møbler er bygget i 48×48 konstruksjonsvirke.Brett_1000Da bordet og krakkene var ferdig måtte de jo ha et serveringssett for shotglass.Vinstativ_1000Musikkstativet er Bernhard aller mest fornøyd med. Ikke en skrue er synlig, og druene som er svidd inn i treet.

For å fullføre det hele, valgte Bernhard å male steinene på veggen, så faren skulle få en (mer eller mindre) ekte vinkjeller.
Kjelleren er 23kvm så det tok sin tid å håndmale steineffekten. Dette ble prikken over i’en for en komplett vinkjeller og senere kalt «Man Cave».Vinkjeller_1000Bernhard er takknemlig for alt og alle som hjalp han å realisere prosjektet, for dette har virkelig åpnet nye dører og gitt han en ny hobby. Uten erfaring og verktøy, og heller ingen erfaring med bruk av elektrisk verktøy. Han fikk han låne det meste av kameraten til faren, som også hjalp til når opplæring eller flere hender trengtes.

Fagjuryen er imponert over både arbeidgleden og utførelsen i møblene som Bernhard har bygget. Det er en ganske så heldig pappa som han har totalforvandlet kjelleren til!

Vil du se de andre finalistene i Åpen Klasse kan du klikke her.

Hva synes du om årets finalister?

Åpen klasse er kategorien der vi samler søknader som enten faller litt utenfor våre kriterier som at søker er ikke er privatperson, (men et lag, forening eller bedrift) eller at trelasten ikke er handlet hos en av våre mange forhandlere. Det er ikke en forutsetning at trelasten er produsert hos oss. Det kan også være at man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene og derfor havner i Åpen Klasse.
I Åpen Klasse er premien på kr 10.000 og juryen vektlegger inspirasjonsevne og kreativitet sterkest.


Har du bygget noe fint og praktisk, eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format