Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kategorier

Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris valgte ut 10 finalister i kategorien Åpen Klasse og her kan du lese om to prosjekter som vi aldri har sett maken til.
Dette er virkelig to veldig spennende og kreative byggerier. En festivalterrasse og et stilig fotballmål i konstruksjonsvirke.


Finalistene i gruppe 3: Aktiv med tre


 

Ballbinge av impregnerte spiler

Finalist: Linda Iren Tveit Austrheim

Familien hadde et areal på baksiden av huset som var vanskelig å utnytte. Med to aktive fotballgutter ble det bestemt at her skulle de få sin egen ballbinge!
Snekkerarbeidet er selvgjort, med god hjelp av svigerfar. GuttaDet var mye forarbeid med planering av dekket. SpilerBingen har fått solid kunstgress og alt treverket er impregnert. Med to fotballgutter er bingen ofte i bruk. SkuddMålet fungerer også som en dekorativ levegg til sitteplassen på utsiden av ballbingen. Det er bare å håpe at det ikke skytes over mål:)
TreKortsiden på målene er inngang til bingen. Fagjuryen likte både funksjonaliteten og utformingen til dette prosjektet. Det er mange som har fotballmål hjemme, og det passer sjeldent godt inn i hagen.
Dette fremstår helhetlig og dekorativt. Og ikke minst er plassen smart for en familie med aktive barn – for med ballbinge på utsiden er det lett å få barna ut!


Kongen av festivalcampen

Finalist: Gaute J. Salvesen

Dette prosjektet syntes flere av jurymedlemmene var veldig morsomt.
Utgangspunktet var en bil, en kreativ sjel og en god plan:)BilenGaute visste hvor trangt og uoversiktlig det er på festivalcamping, og bestemte seg for å utnytte arbeidsbilen sin til festivalbruk.
Han ville ha soveplass, hylleplass og egen veranda på taket.

Han startet med ett bjelkelag, oppå bjelkelaget la han kryssfiner plater. Dermed hadde han plattformen.
Så kappet han opp et par titalls spiler til rekkverk. Han lagde elementrekker i 4 seksjoner med utsparing for stige.
Alt ble ferdigmontert i garasjen, for deretter å bli demontert og nummerert som ett byggesett.
Plattformen festet han på en lekte under tak grindene som «sugde ned» hele plattformen. Resultatet ble over all forventning!UtsiktMens andre campere satt fastklemt i trange campingvogngater kunne Gaute klatre opp på taket på bilen sin med gode venner og være helt «alene» i lufta .
De hadde fantastisk utsikt og oversikt over hele campingen og menneskene. Folk sto i kø for å få sitte på taket!Plass til flereGaute er aller mest fornøyd med at ett så rimelig prosjekt ble til så mye glede!Gaute og venner

Vil du se de andre finalistene i Åpen Klasse kan du klikke her.


Hva synes du om årets finalister?

Åpen klasse er kategorien der vi samler søknader som enten faller litt utenfor våre kriterier som at søker er ikke er privatperson, (men et lag, forening eller bedrift) eller at trelasten ikke er handlet hos en av våre mange forhandlere. Det er ikke en forutsetning at trelasten er produsert hos oss. Det kan også være at man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene og derfor havner i Åpen Klasse.
I Åpen Klasse er premien på kr 10.000 og juryen vektlegger inspirasjonsevne og kreativitet sterkest.


 

Har du bygget noe fint og praktisk, eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute?

Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen!
( Prosjektet skal være helt ferdig og du kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format