fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Vinner av Uteromsprisen 2021

Vinner av Uteromsprisen 2021

av Bergene Holm

Juryen har gleden av å endelig presentere årets vinnere av Uteromsprisen 2021!

Om kåringen av Uteromsprisen
I årets kåring er det juryen som avgjør resultatet. Publikum har fått lagt igjen innspill og kommentarer til de ulike prosjektene på blogg, facebook og instagram, som juryen har lest og tatt med seg i sin endelige avgjørelse.

Aldri har det vært så vanskelig for juryen å kåre vinnere av Uteromsprisen. Rekordmange søkere med utrolig mange fine og inspirerende uteromsprosjekter, ble til 14 finalister og alle finalistene ville vært verdige vinnere.
I denne kåringen ser juryen først og fremst etter inspirerende bruk av tre og prosjekter hvor bruk av tre utgjør forskjellen. Juryen kjenner godt til hvilke trender som gjelder i norske uterom og hager og vektlegger prosjekter og løsninger som er til inspirasjon for andre som skal i gang med tilsvarende prosjekt.
Alle kommentarer og innspill fra publikum har blitt lest og tatt med i avsluttende diskusjoner og vurderinger av prosjektene.

Juryen har i år kåret 1, 2 og 3 plass, samt 2 bonusprosjekter som juryen mener bruker tre på en kreativ måte. Juryen har fordelt premiepotten slik:
1. plass: 30.000 kr, plakett, besøk, heder og ære.
2. plass: 15.000 kr, plakett
3. plass: 5.000 kr, plakett

Kreativitetspris: 2 x gavekort 2500 kr
Får juryen tid og anledning vil vi gjerne besøke flere av prosjekt i løpet av sommeren.

Hilsen årets jury: Frank Ivar Andersen (leder Byggmesterforbundet), Marianne Haga Kinder (Inspirasjonguiden), Sinde Wam (Arkitekthøyskolen Oslo), Franciska Munch-Johansen (fotograf og influenser), Karianne Amlie (Megler, Boligjakten) og Tone Bente Bergene Holm (juryleder)


1# | Astri – Arkitekttegnet uterom i norsk natur


Bilde av vinneprosjekt uteromsprisen 2021. Bilde av utestue med NORD-kledning.

Årets vinner er den spennende “hagestuen” til Astri. Inspirasjonsprisjuryen lot seg imponere av det moderne, men samtidige tidløse utseendet på hagestuen som sklir så godt inn i omgivelsene. Nordmenn elsker hagestuer/utestuer/lysthus/drivhus, og med vårt klima er ikke det så rart. En god hagestue kan forlenge sommeren, eller invitere til helårsbruk. Årets vinnerprosjekt inviterer til bruk hele året, det er en god tanke som juryen har vektlagt.

Juryen synes også selve utrykket på hagestuen er spennende og har et formspråk vi ikke har sett tidligere. Hagestuen er en del av en gård og bygget på tilhørende naturtomt hvor mange kanskje ville valgt en mer tradisjonell løsning og byggestil. Her er formen på hagestuen i stedet tilpasset naturen og material- og fargevalget likeså. Hagestuen er ikke så stor, men store vindusflater gir god romfølelse og en glidene overgang mellom ute og inne. Den smarte formen på hagestuen sørger også for en overbygget del, hvor man kan sitte ute, under tak.

Bålplassen foran utestuen har en utradisjonell og spennende form, som også er senket ned, slik at sittegruppen er skjermet godt for vind og vær, uten å gå på bekostning av utsikten.

Juryen mener prosjektet totalt sett har mange inspirerende faktorer, i kombinasjon med gjennomførte og bevisste materialvalg.

Gratulerer til Astri og familien, vi gleder oss til å komme på besøk!

Les mer om vinnerprosjektet her:

2# | Margrete og Torstein | @hystadvegen153


Uteromsprisen 2021. Andreplass uteromsprisen 2021. Oppusset uterom.

Årets andreplass i uteromsprisen går til bakgården til Margrete og Torstein @hystadvegen153. Inspirasjonsprisjuryen likte svært godt hvordan huseier har gjort om den litt kjedelige og lite brukte bakgården til et uterom med mange praktiske og smarte løsninger! Juryen tror mange har slike “bakhager” eller en del av tomten som kan utnyttes på en måte som både gir høy bruksverdi og samtidig øke verdien på eiendommen.

Ved å ta i bruk tomten på alle sider av huset, har huseier samtidig sørget for at det alltid er en plass hvor det er passe med sol, eller skjermet for vind og innsyn. Juryen liker den fine og gjennomtenkte kombinasjonen av materialer i tre og stein, tilpasset ulike brukssoner, feks betongheller i våtsonen. Den høye naboveggen som er støttet opp av en moderne steinvegg (gabionvegg) er et spennende valg som gir et tøft og solid uttrykk. Samtidig ville ikke bakhagen vært like innbydende og naturlig uten leveggene i trespiler og treplattingen.

Juryen mener prosjektet og alle delprosjektene er til fin inspirasjon for mange huseiere med litt bortglemte bakhager, men også alle dem som drømmer om en et utekjøkken, en badestamp, en utedusj, en lekker platting, en levegg, en støyskjerm osv osv.

Vi gratulerer!

Les mer om prosjektet her:

3# | Birgit og Tor-Henning | @bibbishus


Bilde av tredjeplass årets uteromspris. Bilde av uterom med terrasse og utestue.

Årets tredjeplass går til det stilige uterommet til Birgit og Tor-Henning @bibbishus. Med flere flotte, selvsnekrede møbler og sitteplasser i uterommet, mener juryen at mange kan finne inspirasjon til egne løsninger som ikke er så plasskrevende eller kostbare.

Dette uterommets helhet er “veldig i tiden” med mange soner og elementer som blant annet er knyttet sammen av en platting i tre i en trendy mørk farge. Juryen har her vektlagt de ulike elementene som hver for seg er spennende og til inspirasjon for andre. Den plassbygde og tilpassede leveggen med vindu og en integrert sittegruppe er både fin og praktisk og med solide materialer tåler den å stå ute hele året.

Prosjektet består av flere slike selvsnekrede utemøbler, som sofa, daybed og utekjøkken, bygget i impregnerte og holdbare materialer. Det kan være smarte løsninger, særlig om man har lite plass til oppbevaring på vinteren. Juryen likte også det enkle, men praktiske utekjøkkenet, som viser at det ikke alltid er størrelsen som teller.

Les mer om prosjektet her:

Kreativitetspris til Romeo – @romeo_rioverde og

Balkong med hjemmelaget benk kreativitetspris

Hvert år blir vi flere som flytter inn i nye og eldre blokker og leilighetskomplekser. Mange av leilighetene har balkonger i ulike størrelser og forfatninger. Juryen synes balkongprosjektet til Romeo er en kreativ og god løsning på en balkong som trenger et løft. Med holdbare materialer og smarte løsninger, har eier fått en koselig uteplass som vil både øke bruksverdi og verdi på leiligheten.

Kreativitetspris til André

Terrasse med fiskebeinsmønster kreativitetspris

Fiskebeinsmønster er det mange som liker og velger på både parkettgulv i stuen og flislagte baderom. Å legge terrassebord i fiskebeinsmønster har ikke juryen sett gjort i tilsvarende omfang. Et slikt prosjekt krever en god håndverker og tålmodighet og er nok ikke for alle, men et mindre parti på en større platting, vil gi prosjektet identitet og unikitet.

Gode inspill til juryarbeidet

Juryen har dette året etterspurt publikums tanker og innspill rundt de ulike finalistene. Juryen har lest gjennom alle kommentarer og tatt de med i vurderingen av årets 1, 2 og 3 plass i årets uteromspris. Alle som har kommentert har vært med i trekningen av Halvor Bakkes nye Rocks Topaz telykt (2 gavesett). Vinnere har blitt kontaktet.

Bilde av premie - Topaz Telykt

Uteromsprisen 2022 – noe for deg?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Vil du delta til neste år? Klikk her for å søke og finner mer informasjon om kategorien Uterom

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar